Hoe heb ik mij kunnen aanpassen aan het cultuur

Een nieuwe cultuur vraag wat van jouw aanpassingsvermogen. Voor veel mensen is dit een reden om na emigratie terug te verhuizen naar het gebied waar zij uit vandaan vertrokken zijn. Het is namelijk niet altijd even gemakkelijk, maar de meeste mensen lopen tegen dezelfde problemen aan. Het missen van vrienden en familie staat op een hoge notering, net als het niet kunnen wennen aan de lokale producten.
Dat is allemaal persoonlijk. Zelf heb ik er geen moeite mee om mijn vrienden en familie nauwelijks te zien, ik spreek de meeste mensen namelijk toch wel via het internet. Soms betekent dit dat ik tot diep in de nacht op moet blijven, maar gezien ik een zelfstandig ondernemer ben, maakt me dat niet zoveel uit omdat ik mijn eigen uren indeel.

Aanpassen makkelijker maken

De cultuurkloof is eigenlijk zo groot als je deze zelf maakt. Wanneer je geen contacten maakt met de lokale bevolking, wordt het lastiger om je te kunnen aarden. Je ontmoet geen nieuwe mensen, je maakt geen vrienden en dat betekent ook direct dat er geen mensen zijn die je de meest ideale plekken aan kunnen wijzen om de boodschappen te doen, of om uit te gaan. Zelf kon ik via mijn vriend al snel in contact komen met veel verschillende mensen. Ideaal voor mij, maar ik heb er redelijk snel werk van gemaakt om ook vrienden te maken buiten de vriendengroep van mijn vriend om.

Dat is ook direct de meest handige tip die ik mee wil geven aan alle mensen die willen emigreren. Door vrienden te maken en contacten te leggen met de mensen die al langere tijd op een bepaalde plek wonen, wordt het veel makkelijker om onderdeel te worden van de samenleving waar je komt te wonen. Omdat je dan veel mensen kent en automatisch ook veel dingen kunt doen, wordt het een stuk makkelijker om overdag en ’s avonds bezig te zijn en te blijven met verschillende activiteiten. Dit zorgt ervoor dat de kloof een stuk kleiner lijkt, omdat je geen tijd hebt om stil te staan bij wat je mist. Geld verdienen wanneer je emigreert is natuurlijk niet eenvoudig. Ik heb wel een manier gevonden om een extra centje bij te verdienen. Ik ben begonnen met het verhandelen van valuta bij een online Forex bedrijf genaamd.

Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat de lokale keuken iets is waar ik nog steeds niet aan gewend ben en ook niet aan zal wennen. Het grote geluk is echter dat er genoeg producten op de markten te krijgen zijn waarmee je gewoon je eigen eten kunt maken, op de manier die je zelf wilt. Op die manier kun je gewoon eten wat je altijd al at, al zullen er altijd bepaalde ingrediënten zijn die je hier niet kunt vinden.

Dat is niet uniek voor Zuid-Afrika, in alle landen waar je kunt gaan wonen, zijn bepaalde producten niet aanwezig. Je kunt dit natuurlijk allemaal meenemen uit Nederland wanneer je besluit om te emigreren, maar echt slim is dat niet. Ik raad je eerder aan om plaatselijk op zoek te gaan naar oplossingen die je ook in de toekomst kunt gebruiken. Ben je dan weer eens in Nederland, dan zal je merken dat die dingen waar je naar verlangde, helemaal niet meer zo lekker blijken te zijn.