Welkom op mijn Blog!!

Er zijn veel mensen die schrijven dat de wereld veranderd is door de opkomst en uitbreiding van het internet. Ik ben een van de mensen die dit zelf ondervonden heeft. Tot 2012 had ik een redelijk normaal en simpel leven als studente in Rotterdam, maar alles veranderde toen ik besloot om een jaar in het buitenland te gaan studeren. Waar alle mensen kozen voor landen als de Verenigde Staten en landen in Scandinavië, koos ik voor Zuid-Afrika. Daar kwam ik Akanni tegen en dat was het begin van een compleet nieuw leven.

Zuid-Afrika versus Rotterdam

Tijdens mijn jaar in het buitenland ging ik veel om met Akanni. Erg veel waarde hechtte ik er niet aan als ik eerlijk ben. Ik wist dat ik mijn aandacht bij mijn studie moest houden en de Zuid-Afrikaanse mannen hebben een naam wanneer ze weten dat je er als vrouw slechts een beperkte tijd bent. Maar eenmaal terug in Rotterdam bleef Akanni bellen en hielden we contact. Nog geen maand later stond hij bij mij op de stoep. Na enige tijd daten wisten we dat we een keuze moesten maken. Het samen proberen in Rotterdam of het samen proberen in Zuid-Afrika.

Aangezien ik na mijn studie een eigen bedrijf begonnen bent, dat zich richt op digitale marketing, waren we er al snel over uit dat ik het meest mobiel ben. Toen Akanni vervolgens te horen kreeg dat hij op geen enkele manier een verblijfsvergunning zou krijgen wanneer hij geen werk zou hebben, en geen werk kon krijgen zonder verblijfsvergunning, waren we er al snel over uit. Vooral omdat Zuid-Afrika er geen enkel probleem van maakte wanneer ik daarheen zou verhuizen, zeker niet met mijn eigen bedrijf. De overheid beschermt daar namelijk de eigen arbeidsbevolking, maar daar ben ik dus geen bedreiging voor.

Een nieuwe wereld

Het heen en weer reizen tussen Rotterdam en Zuid-Afrika was een spannende tijd, maar we waren er al snel klaar mee. Niet alleen omdat het relatief veel geld kost, maar vooral omdat het ontzettend veel tijd kost en het op een gegeven moment een leven wordt van vooral reizen, en weinig ontspanning omdat je altijd de tijd in de gaten moet houden. Daarom besloten we al binnen een jaar dat ik daarheen zou verhuizen. Maar mijn spullen liet ik achter in Rotterdam. De meeste mensen die in het buitenland zijn gaan werken, raden namelijk aan om niet alles mee te verhuizen omdat dit vooral heel veel geld kost, en erg zinvol is het niet.

Voor mij al helemaal niet, aangezien Akanni een redelijk vol huis had al met meubels en alles wat ik nodig had. Daarnaast ben ik niet iemand die veel waarde hecht aan materieel bezit. De meeste waarde hecht ik aan mensen en dankzij mijn bedrijf ben ik prima in staat om contact te houden met alle mensen over heel de wereld. Daarnaast zijn de meeste van mijn vrienden ook allemaal Nederland ontvlucht om elders hun geluk te zoeken, dan maakt het natuurlijk ook een stuk makkelijker!